De Google zoekmachine is veruit de grootste in Belgie en Nederland met aan marktaandeel in de zoekwereld varierend van 85 tot 95 procent.

Google logo

Iedereen kent deze zoekmachine en iedereen gebruikt deze ook wel eens. Daarom dat er eigenlijk niet zo heel veel nieuws valt te vertellen over deze zoekmotor.
Doch zijn er heel wat functionaliteiten binnen Google die minder gekend zijn.

De standaard Google zoekmachine probeert u het best mogelijke antwoord te geven op alle vragen. U kan uw zoekopdracht verfijnen door gebruik te maken van de regio- en taal specifieke beperkingen. Dit wil dus zeggen dat u zowel op de Belgische en Nederlandse zoekmachine uitsluitend Nederlandstalige resultaten kan opvragen als u dat wenst.
Bovendien kan u ook de regio specifieke optie meegeven om enkel sites te doorzoeken uit het land van herkomst. Respectievelijk kan u in Google Belgie dus enkel Belgische sites doorzoeken en in Google Nederland enkel Nederlandse sites. En als dat nog niet genoeg is er ook nog eens een geavanceerde zoek mogelijkheid om de zoekopdrachten verder te verfijnen :
Geavanceerd zoeken Belgie
Geavanceerd zoeken Nederland
Meer info over Google operators

Het dient opgemerkt te worden dat er reeds rekening wordt gehouden met de geografie in beide zoekmachines. Sowieso zullen Nederlandse sites beter scoren in Google Nederland en Belgische sites zullen hoger scoren in Google Belgie.

Naast de reguliere internet zoekmachine beschikt Google nog over verschillende (brede) niche zoekmachines voor onder andere afbeeldingen, nieuws, bedrijven(maps), blogs en boeken.
De Respectievelijke versies :
Google afbeeldingen Belgie
Google nieuws Belgie
Google maps Belgie
Google blogs Belgie
Google boeken Belgie

Google afbeeldingen Nederland
Google nieuws Nederland
Google maps Nederland
Google blogs Nederland
Google boeken Nederland